Wednesday, December 23, 2015

Kesempatan Ini

Assalamualaikum warga blogger... 
terasa lama pulak tak menyinggah ke sini, menconteng dinding dinding blog ni.. 2 years kot... 
kehidupan seharian yang kadangnya buat buat busy dik kesibukan dahulu hingga kini...
bukan bermaksud melupakan, tapi bila dah malam ja ngantok teruih ku lupa kat hang..

Syukur alhamdulillah Allah swt masih memberi kita kesempatan merasa kasih sayang kedua ibu bapa, keluarga, sahabat handai, teman teman dan udara yang kadangnya bersih ni kn.. MALAYSIA MASIH AMAN.

Di kesempatan ini ingin mengucapkan tahniah kepada kawan kawan yg dah grad... walaupun dah basi tetap nak wish jugak.. Tahniah untuk diri sendiri jugak.. Walaupun tak dapat nak elak apa yang dh jadi tetap bangga dengan diri sendiri...  Thanks to my classmates, roomats, lect, prof. selama ni bagi kami tunjuk ajar siap segala thesis n everything we do.. UMians di Hati <3..

Banyak sangat cerita yang nk cerita but buat satu satu dulu la nah.. kot tak larat pula hampa nk baca.. almaklum dekat bapa tahun punya cerita kan.. ahahhaa... first of all ku nk cita happy happy ja.. tak mau cita sedih sedih.. yang part sedih dah boleh p buang jauh jauh.. On this year banyak story membahagiakan.. My dear sis married with someone yang dia tak pernah expect pun.. TAHNIAH KAKAK !!WE LOVE YOU.. sat up gambaq seketoi nah 

Abang Adie, please take care my dear sister like as princess,
treat her like your teddy bear..
dont hurt her..
LOVE YOU GUYSS <3
I tak ingat bpa hari bulan yg I ingat bulan 4 ja.. sory bubu :)

kak, adik love you so much.. perkenalan yang memang tk sangka boleh dh macam adik beradik.. memang apa apa ko la aku cri n apa apa ko cari aku kn.. adik doakan semoga ko bahagia dunia akhirat, dapat baby cute cute mcm kita 2 nah.. muaahhh 

okay lah cukup buat masa ni entry tk seberapa ni.. 
thanks yang sudi membaca.. 
much love 

xoxo :)




Wednesday, August 26, 2015

KEHIDUPAN

SENTIASA MUHASABAH DIRI 
MILIKI BUDI PEKERTI
AMPUNILAH
SEGALA PERBUATAN KU 
YA ALLAH

Thursday, April 4, 2013

1ST STORY FOR APRIL -YOU- ~!

Assalamualaikum dan selamat malam...

syukur alhamdulillah masih di beri kesempatan untuk membebel  lagi ehh...

ehemm ehemm....entri kali ni tak tau ai nk kata lagu mana...sedih happy ka suka ka pn tak tau nak habaq...menaip ni qasa macam nak hempok keyboard ni ja...keke...

takpa lah kali ni nak buat entri pasal encik Shumi ja...
dia p dah JB mengajaq kt sana la ni...sekolah menengah taman molek kot...haa yelah kt jb nu haaa...
jauhh kot qasa beribu batu..miahaha...tak pasal ja...huhhh...

dengaq dok dia cerita pasal student,hampeh ja...tak mau kalut...anak murid ja pun...
kena terima hakikat encik shumi tu cane... masih ingat lagi ayat yg berkurun tuh..haihhh sabaq ja la...

la ni kena belajaq kawal cemburu perasaan suma tu bagai...dh kena tegoq dh dgn dia..kahkah..biaq p, ai tak kalot pun cuma kelaot ja encik Shumi... biasa lah perempuan, perasaan perempuan ni tak sama macam lelaki... lelaki cooolll jaaa... tapi sat lagi seminggu diam... pfttttttt

ai doakan you encik Shumi menjadi warga pendidik yang cemerlang gemilang dan terbilang...
semoga di sayang oleh anak murid.... sayang tak lebih nohh ! mihihi

dah la, sebelum ai meroyan bebanyak dekat sini merapu benda yang tak sepatutnya lebih baik ai masuk tidoqqqqqqqq ! nak up gambaq encik Shumi tu, tapi tapi hrmmm takpa la next entri ai up nohhh....

selamat malam (✿◠‿◠)

xxxxxx :)






Thursday, February 7, 2013

-Tips Menurunkan Berat Badan-

Assalamaualaikum  (✿◠‿◠)

tetiba pulak rasa nak buat entri cenggini....tapi weight sendiri pun tak turun turun jugak...macam mana tu??
heh..tensi bila pikir weight sendiri yang naik mendadak dan sengaja naik ni...salah sape pun tak tahu lah ni kn..pipi dah la semakin mengembangkan sayapnya melebar..bahay kalau tak di jaga...boleh jadi bahan kutukan oleh orang orang yang dengki dengan kecomelan diri ini...miahaha..
kate orang senang hati badan sehat naik...bluwerkkkk nipu...tak senang hati pun badan naik jugak...

setengah pendapat kate kuat makan...
dan aku rasa dh kawal makan dh ni...berat masih dalam keadaan yang sama...ke timbang tu yang rosak gaknya...sengaja mencabar..sentap i uolls..

aku ada sikit tips and cuba nk pratikkan tips ni..tapi aku tak tau lah berapa banyak lelemak yang akan turun gaknya...kahkah

okey okey serius~!

1st tips
=KERJA
:kerja aku sekrang ni memang duduk je...berjalan pun nk ke mana...ke toilet je lah,,,dh nama pun duduk dalam opis..takkn nak pergi shopping complex pulak kn..so kiranya lepas ni aku dalam opis kena bersenam lah...mihihi :D

 
2nd tips
=HIGLY MOTIVATED!
:do what ever you want to do! jangan pikirkan apa yang orang nak kate..bukannya kita suruh dia diet sama jaga makan kita sama..ye dak..diri sendiri kawal..kawal makan..jangan amik makanan berlebihan...seimbangkan dengan diet kita..

 
haha..yang ke3 ni tips paling gila aku penah dengar orang ramai yang cuba praktikkan..tapi mohon jangan ikut sangat...itu menyeksa diri dan tak bagus okey...

3rd tips
=LET SOMEONE BREAK YOUR HEART~
:haha..kan aku dah kate yang ke 3 paling paling lah bahaya...tu mungkin pada yang frust and try nk diet..hilang selera makan...choihh...tahu tak diet mcm tu mengundang padah je...diet tak seimbang..tapi aku dedulu penah jugak buat diet cenggini...zaman muda..sekarang dah terasa diri ni tua and tak layak dh nak mcm tu lagi..dah matangkan..fikir rasional..tapi nak buat jugak terpulanglah...sebab ada yang buat berhasil :)

 
ni aku nak share sikit gambar yang semakin menjadi lelemak di pipi



haaaa ni lahh dia...terasa dh mcm baby dh pipi ni ><
 

kihkih...okey jangan kutuk tau...berdosa..tuhan tak suka :)

selamat mencuba diet ni...

xoxo



-Last Night-

Assalamualaikum salam sejahtera (✿◠‿◠)

Alhamdulillah mari kita sama sama panjatkan kesyukuran atas segala nikmat yang telah di berikan oleh Allah SWT, terutamanya nikmat iman dan kehidupan :)

lama sangat rasanya tak update entri...just update kt dairi sendiri je lah yang sempat..malam ni tak tau lah kenapa mood untuk update entri tiba tiba membuak...terlalu banyak dugaan dalam kehidupan seharian...alhamdulillah...

ekceli aku tadi dalam jamban banyak idea keluar,tapi dalam banyak banyak tu aku amik yang penting je lah...miahaha...huhh...

okey serious serious....

hrm memandangkan kekangan kerja sekarang ni membosankan,terasa ingin cuba bidang baru...TAILOR and BISNES....wuhhaaa...terasa tercabar okey,,,,memang tercabar....practice make perfect~!
yesss...I CAN DO IT! tapi aku ni serious ke memain tah...insyaallah...serious ni.

okey ekceli nak mintak maaf kat en.shumi...kita ni serupa je...huhu...takda niat pn sebenarmya nak buat awak marah en.shumi..lagi nk buat benda jadi rumit....tak terlintas langsung..anggapan kita sama...perasaan cemburu tu...macam apa yang awk nampak and apa yang saya nampak...macam saya jugak,,,tak nafikan..tu memang kesalahan saya la...i'm so sory..I will explain to you..cerita kita ni boleh buat novel...rasa nak mengarang je pulak...

okey la sampai sini je... hilang idea...malam tadi punya lah banyak,tetiba pulak karen takda...tak boleh set terus..esok esok karang update lain lah ye...

en.shumi saya nak bagtau nieh 
Imissyou 
takecare okey...
huhuhu :3
kbai

*perasaan sayang tu tak boleh di paksa*

okey ini last..bye ^_^