Wednesday, December 26, 2012

-EMPAT SEKELUARGA AL-FATIHAH-

Assalamualaikum  (◡‿◡✿) 

sebelum tu sedekah kan Al-fatihah buat sebahagian keluarga kami yang telah pergi menghadap ilahi...
Al-fatuhah

EMPAT KELUARGA RENTUNG LANGGAR BAS EKSPRESS..
-kemalangan di kilometer 126.5, jalan Kuala Terengganu-Kuantan,depan Institut Kemahiran Belia Negara..
keluarga rapat kami...last berjumpa time gath raya haji hari tu...subhanallah Tuhan itu maha kaya
hari sabtu hari tu kebetulan semua pakcik makcik yang jauh-jauh balik kampung..tak tau akn jadi perkara yang kita tak jangka...pagi ahad pukul 6lebih nenek dapat call dr adiknya...sangat-sangat terkejut bila dapat berita...


subhanaallah :( 

petang tunggu jenazah dr kemaman ke batu pahat kami pergi ke rumah nenek sedara di jalan johor batu pahat...sangat-sangat sebak tengok atok saip and nek amah... 
sangat-sangat terharu...ramai sedara mara yang balik dh time tu...
dalam pukul 8 lebih 4 van jenazah tiba di perkarangan rumah.. di escort oleh kereta polis...kalau tak escort confrm tak boleh sampai dalam pukul 8lebih,mesti lambat sampai..
alhamdulillah urusan sembahyang jenazah dan pengkebumian selesai....

 gambar family arwah

ni last gambar masa gath raya haji hari tu...semua family berkumpul :)

berharap kalian semua memandu dengan berhati-hati tak kira la di mana sekali pun...ini sudah takdir mereka sekeluarga...KITA?? tak tau lagi bila dan bagaimana..semoga roh mereka di cucuri rahmat...amin.



Wednesday, December 5, 2012

-cemburu-

Assalamaualaikum  (✿◠‿◠)
 
mihihi..memandangkan takdak gambar yang nak di update sempena hari rabu ni,just type je la ikut suka hati aku ya..huhu...u olls buat apa?soalan ke minta lempang ni? terang2 la baca entri ni kn..lagi tanya..huuuu *flips lappy :P
 
hrm sejak dua menjak tiga menjak  ni ada something yang buat hati berbunga-bunga...kadang rindu...apakah ini tandanya hrm hrmm..syhhh diam diam...diri sendiri tahu dah memadai...kalau kepoh-kepoh takut...huhu...
i just want to say i miss u...tu je ke...huuu sedih much...rindu tu sentiasa je bertandang..lagi 1 perasaan tu...apa perasaan tu? SAYANG?? ye..tapi aishh..dah la jangan berangan...
 
*cemburu
hoii2 ada orang cemburu tapi dia tak ngaku...ehh jap2 orang cemburu memang lah tak ngaku...aku pun macam tu act kalau nak tau...kalau aku punya jenis cemburu ni aku diam je la...bila dah terpandang something aku akan sentap and pujuk diri sendiri.....sebab tu orang kata jangan STALK!! arhhh peduli apa...tetap jugak stalk...but aku masih ingat lagi pesan ni "DON'T MAKE THINGs COMPLICATED" so aku decide if ada apa-apa aku tak nk besarkan.duduk diam-diam,fikir kesalahan sendiri...fikir rasional...think positive!! so far sekarang ni alhamdulillah okey...cuma kadang-kadang aku yang sentiasa memulakan...heuwheuw...tapi tapi...apa tapi-tapi...tak payah nak tapi lah....
 
and you Mr.S kalau ada apa-apa tolong la xplain...susah hati betei bila senyap je...sampai la mood masing-masing takda nanti..awak tau tak saya sedih bila awk senyap jee..saya nak call awk takut awk tak angkat..nak text lagi lah tau awak tkkan rply..baik saya senyap dari tambah sedih....tapi nak cakap jugak aku yang selalu buat dia hilang mood...miahaha...selalu nya berperang..aishh...perlu ke macam ni??nak bahagia kena macam ni ke??ouh takpa lah...ingat pepatah ni bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian...mungkin berperang-perang dahulu,berbahagia kemudian....kalau macam tu la kan insyaallah la bahagia...amin :)
 
dalam keadaan sekarang ni perlu fikir matang okey...jangan mudah sangat buat keputusan...kawal emosi,ego bagai nak rak tu..love isn't perfect. it isn't fairytale or a storybook, and it doesn't always come easy..sekian
 
 

Wednesday, November 7, 2012

Wordless Wednesday #2

♥♥♥

 
white

Monday, November 5, 2012

-tersesat menuju hatimu-

assalamaualaikum  (✿◠‿◠)

perhh perhh..mengancam tak tittle...
"TERSESAT MENUJU HATIMU"

ngeeeee :D
tk tau nk mula dari mane...but i'm sure that i'm fall in love
what??
true??
ngaaaa...
JERIT jerit...

siapa dia yang bertuah sangat tu...
acehhh
bertuah sangat...
opkos lah bertuah...hati ni susah tau nk accept orang..
"jodoh"
ye mungkin..amin insyaallah :)

sejak-sejak ni die je kwan gaduh,comel-comel-bucuk-bucuk,nakal-nakal,manja-manja..
ape lg ea...
haa..selain mak abah die jugak selalu kejut bangun subuh..
terharu...
terima kasih mak abah lencai ♥
ngeee

walaupn duduk sama daerah tk bermakna kami ni selalu dating ok...
no no no
kami jumpa jarang jarang tau
masing masing bzy dgn komitmen sendiri
die bzy dgn Lensa Hati
n me
sure my work...

lumrah la kan...
mna ada manusia yang tak cemburu...
TIPU
kalau korang semua takde perasaan tu...
sure lah ada kn...
lagi lagi org yg baru nk berputik ni...
acehhh
hahahahaha
tapi takpe lah...nk buat macam mana...kena terima dapat org pemes mcm tu...retis katanye...
bluwerrkkkk...
awk jgn nk pemes sangat....klau awk bleh cemburu...saya lagi cemburu tau tau...
ngeee...

*dah sampai sini je saya nk meroyan...banyak banyak karang sume tk larat nk baca..
almaklumlah,yang meroyan ni tak pemes lg...
ngehhhhh3x

nah tengok niiii (>‿♥)

lencai wif lengloi
ayat die selalu,,,,ngeee
okey stop stop

byeeee

Saturday, October 20, 2012

my story for a few month

assalamaualaikum  (✿◠‿◠)   

 see,dh berapa tahun ku tak mencoretkan story mori ku di sini..
memandangkan hari ni banyak sangat masa terluang just nk update gmbar je..
dr raya,sampai la habis raya sampai la saat2 masih bernafas ni.. 


 kami sepupu gggrl..cantik kn kamiii (̃⊙.o ⊙.◎)
 me with farah ajee...

 ni sepupu yang bujang2 study lg


me with fatin sallehuddin

family besar lelaki dan kanak2

errr...part wanita dan kanak2 tk ada...aishh...spoiled...tk cntik jd nye...
huhu..but sokey...tgok part yg lain pula ye..
heuwheuw

 part kami gedikk...

take this by bliss ink photography

with my sista

last date...


thanks visit here


Wednesday, February 1, 2012

-hari yg tk bnyak cerita !-

                                                             
      dont no what to do with my face ... err!

Sunday, January 15, 2012

-hari kerja 15/1/2012 -

assalamualaikum,salam hamba memunculkan diri..
wahh!! klas kau JAH !
macam famous ajerhh..
:)
senyumlah nampak gigi..

opcos,bukan selalu ginih...
hrmm..okey hari ni rasa boring sangat..
tak pernah kena kerja hari minggu..tetiba pulak kena kerja hari niehh!!
APTB la..

baru plan nk g jalan2 ngan mak aku,semuanya hancur berkecai..
mana nk pergi shopping,mana nk pergi facial
semuanya BERANTAKAN !!
arrhhh...
bila ada masa mak aku nk kerja plak,bila aku tkda masa mak aku nk berjalan pulak
grrrrr..
tk dapt ikut dh...





sobsob...takpa pergi sendiri.. :)

jum jalan-jalan UO baru bukak kt batu pahat
jadi jakun lah skit..hehe @_@